Isten hozott a blogunkon! :)

Az oldal könyvvéleményeknek készült... De szerintem lesz ez ennél több is! :) Ketten vezetjük az oldalt Lala és Lunea, rólunk csak annyit érdemes tudni , hogy menthetetlenül álmodozók vagyunk és a hitünk még a csillagos eget is túlhaladja! ;)
...Úgyhogy, Merj Álmodni! :D

2014. június 26., csütörtök

C. J. Daugherty- A Cimmeria titka (Night School 1.)

Fülszöveg:
Allie élete darabokra hullott szét. A bátyja eltűnt, utálja a sulit, ahova jár, a szüleitől sem számíthat megértésre… és már megint letartóztatták. Nem csoda, hogy az ősök megint új suliba küldik. De ez egyszer valami teljesen szokatlan helyre. Allie nem érti, hogyan kerülhetett a Cimmeria Akadémiára, oda, ahol a felső tízezer csemetéi tanulnak a patinás kastély festményekkel díszített falai között, vagy éppen a bálon táncolnak gyönyörű estélyi ruhában és szmokingban, kényelmükről pedig személyzet gondoskodik. A legnagyobb rejtély Allie számára mégis az Éjjeli Iskola, amelynek céljáról, működéséről és tagjairól csak a beavatottak tudhatnak.
 Allie érkezését a többiek is értetlenül szemlélik, hiszen a lánynak sem társadalmi rangja, sem családfája, sem különleges képességei nem indokolják a Cimmeria Akadémiára való felvételét. Gyanakvó ellenségei mellett barátai is akadnak, de Allie rajtuk is nehezen igazodik ki. Abban sem biztos, kinek őszintébbek az érzései a két fiú közül: Sylvainnek, a jóképű francia arisztokratának vagy Carternek, a mogorva árva fiúnak. Egymást követik a különös események, melyek következtében a lányt egyre nagyobb veszély fenyegeti.
 DE VAJON KIBEN BÍZHAT MEG ALLIE, HA MINDENKI HAZUDIK?

Román borító
Véleményem:
 Már rég elém jött a könyv, de valahogy a címe és maga a borító sem kápráztatott el, ezért egy olyan majd elolvasom valamikor listára került, ami annyit tesz ki,hogy ha úgy hozza a sors és épp a kezembe akad akkor elolvasom. De máskülönben nem nagyon törtem kezem-lábam , hogy elolvassam... Véletlenül úgy akadt a kezembe, hogy épp vásárolgatunk apuval és persze elmentünk egy  román könyvesbolt előtt, ahova muszáj volt benézni, mert épp terveztem, hogy a román vizsga előtt ráhangolódok a nyelvre egy román könyvvel és nem nagyon akaródzott újraolvasni... De persze amikor megláttam a román címet Night School és milyen gyönyörű, már nem érdekelt semmi, nekem kellet! :D És milyen jól is tettem, hogy megvettem! :D Milyen érdekes a sors... Ha hamarabb elolvasom, akkor most nem díszelegnek egy olyan gyönyörűség a polcon. *-*
  De most térjünk a tartalomra. Olvasás közben vagy 10 , ha nem többször, utánanéztem a könyvnek, hogy nem fantasy-e és nem! Pedig ugyan azokat a varázslatos, mágikus hangulatot éreztem most is.
Ahogy megkezdődik egyből megismerjük a főhőst és rá kell jöjjünk,hogy piskóta a kis csaj! :)) Hogy simán rongál, nem töri magát, mert kirugták a suliból, de mégis fáj a szüleire néznie, hogy mit veszített el... De nem áll meg minden itt, mert most bekerül a Cimmeria suliba, ahova sehogy se illik be  a képbe, pláne a nyári tanításba végkép nem!
  Sikerül barátokat szereznie, elveszítenie, szerelembe esnie, miközben az iskola titkait akarja megfejteni,rá akar jönni, hogy Ő mit is keres ott, mikor ordít róla, hogy nagyon kitűnik a képből. Ezért beépül, ugyan azokat csinálja a többiek, próbál úgy ahogy beilleszkedni megjavulni, megpróbál igazi jókislány lenni... De kit csapunk be? Aki egyszer megkóstolta a bűn ízét már soha sem tud ellen állni ezért valamikor nem törődve a szigorú szabályokkal megszegi őket. Több okból is, aminek sokszor csúcsa vége lesz... És nem csak a szórakozás kedvéért, mindent meg akar tudni az iskoláról, nem hagyja nyugodni a dolog, míg egy éjszaka nem kezd el érte tenni... És onnantól nincs visszaút, akarva akaratlanul elindult a vonat az igazság felé, ami sokszor nem lehet olyan szép mint képzelte, de legalább tudja az igazat...
Allie, egy nagyon meglepetésekkel teli lány , erős,kemény, bátor, kicsit félénk és sokszor könnyen elvakítják pár dolgok. Mégis, ha akar valamit kiáll és foggal körömmel küzd érte,nem törődve a következményekkel, nem érdekli, hogy mi fog kiderülni , de ha Ő tudni akarja, hát... akkor ki is deríti.
 Sylain, itt szögezzük le először, hogy francia, kék szemű és irtó sexy...Csak az írónőnek más elképzelései vannak vele kapcsolatban, mint nekem lennének. De legbelül és is tud érezni...
 Carter, őt képzeletben a tetőről dobdostam lefele. Azért meg kell hagyni, hogy ő sem piskóta! :))
 Hihetetlen egy könyv! Igazán lenyűgözött! Ritka a fantasy nélküli könyv ami nagyon tetszik és nem is beszélve arról, hogy így el tudott varázsolni. De egy titokzatos suli, családi dráma, pár érdekes szereplő, állami cuccok és vollá! Egy totálszórakoztató könyv! :D
Kedvenc szereplő: Sylain:))
Nem kedvelt szereplő: Carter
Kedvenc rész: Mind okés volt, nincs egy különleges se...
Nem kedvelt rész: Hát... nem is tudom...
Nálam a könyv 4 és fél csillagot ért el....Még mindig haragszok az írónőre amiért ezt merte tenni!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése