Isten hozott a blogunkon! :)

Az oldal könyvvéleményeknek készült... De szerintem lesz ez ennél több is! :) Ketten vezetjük az oldalt Lala és Lunea, rólunk csak annyit érdemes tudni , hogy menthetetlenül álmodozók vagyunk és a hitünk még a csillagos eget is túlhaladja! ;)
...Úgyhogy, Merj Álmodni! :D

2014. június 1., vasárnap

Balázs Ágnes: Lufi és a párizsi randevú (Lufi 8.)



Fülszöveg:
„Mindannyian fölpillantottunk. Az Eiffel-torony teraszának korlátjára kötözve egy csokor lufi lengedezett a szélben”. Hogyan kerülhettek Párizs leghíresebb építményének tetejére azok a színes léggömbök? A sorozat zárókötetében Lufi fantáziája gyakran forog egy romantikus randevú körül, s ez nem is csoda a szerelmesek városában. Ám hogyan találkozhatnának össze Szamócával, ha Lufi elvesztette a mobilját, ha Teri néni büntetésből szobafogságra ítélte a diákszállón, s ha egy idegesítő, minden lében kanál fiúcsapat társaságában kell bebarangolnia Párizst?
Véleményem:
Hát ez nagyon aranyos volt! (Elnézést, hát-tal nem kezdünk mondatot...) Mindig is bírtam ezt a sorozatot. Balázs Ágnes humorát, Lufit, Szamócát, Takács Tamarát, Mészáros Emőkét, és persze a többieket. A könyv semmit nem veszített az előbbi kötetek színvonalából. És persze humorából, és eseménygazdagságából sem. És Balázs Ágnes a végére hagy egy pár elvarratlan szálat.

Véleményem: A tanulmányi verseny győzteseként, Lufiék egy hét párizsi utat nyernek. Teri nénivel. A kaland ott kezdődik el, hogy a repülőtéren találkoznak Frici bácsival, és csoportjával, akik szintén a verseny győztesei közé tartoznak. És hát Teri néni forró barátságot köt a tanár úrral, így a lányok szájráncigálása ellenére együtt kell az idegesítő fiúkkal bebarangolniuk Párizst. És ha már Párizs, akkor Szamóca is. Ugyanis Lufi barátja épp a szerelmesek városában nyaral az apukájával, és találkozni is szeretnének, ám egy bökkenővel is szembe kell nézniük. Lufi véletlenül otthon felejti a telefonját, és Gombos Zsuzsi készülékének segítségével (hazatelefonálás, hogy adják Szamóca számát Lufi mobiljáról) sem sikerül az akció.
És mi van Gombos Zsuzsi francia szerelmével Pierre-rel? És Halász Beával, akinek az apukája tizennégy éve elhagyta őket, és Párizsba költözött, de egy tragikus baleset miatt szükség lenne a hajdani férfira. El is csatangolnak a kirándulás alatt, és a DALMÉZSUKUKUKALÁTAPÁ HANTAZSIZIRIBEDEKLAMEMŐ Teri nénivel maradt tagjai egy olyan kifogást találnak ki a tanárnőnek, ami akaratlanul is megmosolyogtatja az embert. Ám sikerül e megtalálni Halász Bea apukáját, a lányok túlélik e a keresési akció következményét, Pierre miért nem akar találkozni az imádott ,,Szüzsivel" és persze sikerül e a a randevú Szamócával az Eiffel toron tetején? Mindez ebben a roppant izgalmas, fordulatos és humoros regényből kiderül!


 Mindenképpen ÖT csillag!
Kitűnő befejezése az egyik kedvenc sorozatomnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése