Isten hozott a blogunkon! :)

Az oldal könyvvéleményeknek készült... De szerintem lesz ez ennél több is! :) Ketten vezetjük az oldalt Lala és Lunea, rólunk csak annyit érdemes tudni , hogy menthetetlenül álmodozók vagyunk és a hitünk még a csillagos eget is túlhaladja! ;)
...Úgyhogy, Merj Álmodni! :D

2014. április 16., szerda

Francisco Marins - Az aranybányák titka

Fülszöveg:
Merre vannak a teméntelen aranykincset rejtő Golgota Sziklák? Hova tűnt el a derék Juvenal bácsi? Barátságos vagy ellenséges indiánokkal találkoznak a vadon mélyébe utazók? Vajon kiállja-e a kis Pixuira a főnökké avatás nehéz próbáit? Egyik kérdés a másiknak adja át helyét, ebben a mindvégig izgalmas, fordulatos regényben. Szerzője Francisco Marins, a mai Brazília ismert írója, aki Brazília száz -kétszáz évvel ezelőtti „hősi” korszakának állít emléket: az aranyláznak, a belső vadonság veszéllyel teli felkutatásának, és ami ezzel együtt jár: belső Brazília lassú, szinte akaratlan felfedezésének. Az eredeti háromkötetes ifjúsági regénynek rövidített változatát tartja kezében az olvasó.
Véleményem: Ez a könyv úgy került a kezembe, hogy anyukám átpakolta a könyvespolcát. Még az övé volt ez a regény, amikor gyerek volt, és mi hoztuk el a húgommal a mamámtól egy másik Delfin könyv társaságában. Még nagyon kicsik voltunk, és én úgy éreztem, hogy ezek a régi könyvek biztosan nagyon unalmasak. És a könyv valahogy el is kallódott a házban,, aztán pár hete előkerült. És én a kezembe vettem. ,,Ezt nekem most el kell olvasnom. Biztos izgalmas lesz" És tényleg. Igazam lett.
Az egész könyvet végigizgultam. Mindig vártam a folytatást. Vajon most mi fog történni? A történet is érdekesen volt vezetve. Egy bajom volt  vele. Látszott rajta, hogy rövidített változat. Nagyon fontos részeket például csak pár mondatban foglalt össze. A fordító ott többet is rizsázhatott volna. 
A történet (1820-ban játszódik)azzal kezdődött, hogy a 12 éves Tonihoz (a főszereplő mesélő) elmegy felfedező nagybátyja, Juvenal bácsi. Ez a férfi expedícióra készül Dúvaddal. Meg akarják keresni a Golgota Sziklákat, amiket egy száz évvel ezelőtti felfedezőút óta senki sem látott. Juvenal bácsi el is indul, és Toni elköltözik az édesanyjával egy másik városba. Itt a történet éveket ugrik. Perova is velük tart, aki már szinte már családtagnak számít. Toni és perova Juvenal bácsi keresésére indulnak, amikor találkozna egy indián fiúcskával, Pixuirával. Hármasban barangolnak a ,,sertónban,, mikor egy indián törzsre bukannak. De odavezető útjuk során felbukkan egy jószívű indián öregember, aki segítségükre lesz. Majd hirtelen megtalálják a megtébolyult Juvenal bácsit. De milyen jelentősége lesz az öregember által hurcolt aranyrögökkel teli agyagedénynek? Hová tűnt Dúvad (merthogy Juvenal  bácsival nincs, az szent)?
Kedvenc szereplő: Pixuira
Nem kedvelt szereplő: Dúvad, a mutucák öreg varázslója
  
Laura

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése