Isten hozott a blogunkon! :)

Az oldal könyvvéleményeknek készült... De szerintem lesz ez ennél több is! :) Ketten vezetjük az oldalt Lala és Lunea, rólunk csak annyit érdemes tudni , hogy menthetetlenül álmodozók vagyunk és a hitünk még a csillagos eget is túlhaladja! ;)
...Úgyhogy, Merj Álmodni! :D

2014. július 6., vasárnap

Dans les profondeurs - Bemutató



  Mi is ez a  Dans les profondeurs? Egy új sorozat, amit ezen a blogon olvashat majd a nyájas Olvasó. Pár hónapja merült fel a kérdés Luneában , hogy miért nem írunk közösen egy sorozatot.  Persze egyből a választás egy mitológiai élőlényekre összpontosult. Sokat törtük a fejünk, hogy vajon melyik lenne a legjobb, keresgéltünk. Végül egyszer csak Lala felhozta a sellők ötletet. Igazság szerint  én , Lunea, nem voltam otthon a dologban, de így jobban belegondolva nagyon elkezdett foglalkoztatni a történet és mind a ketten teletöltődtünk lelkesedéssel és ötletekkel.
Először is kezdjük a címmel:  Dans les profondeurs . A cím franciául van, mert mostanában mind a ketten megszerettük a nyelvet és lekezdtük eme különleges nyelv elsajátítását. Magyarul pedig: "Lenn a mélyben".
 Gondolom mindenki elkezdte sejteni, hogy a történetnek köze is van a franciához... Akkor el is kezdeném mesélni. :)
Fülszöveg:
  Franciaország és Anglia között van egy kis szigetecske, amiről sokan nem is hallottak, neve: Guernsey. Igazán gyönyörű hely, a táj mesebeli, a tenger pedig egyszerűen csodálatos... Mégis a mélyén titkok, félélmésztő titkok rejlenek... élnek. Főleg L'ancresse öbölben, ahol az suttogják, hogy van valami a mélyben. Valami él ott, hajókat rombol, hálókat szakít, halakat pusztít, embereket öl... Azt mesélik sellők. Egyesek látták őket. Látták meseszerű uszonyukat, hallották szirén hangjukat, megtámadták őket.
Fleurette
A környékbeliek közül valakik elhiszik, valakik nem... Talán ezért is merészkednek oly sokan a nyílt vízre szórakozni. Benn a mélyben senki sem látja és hallja őket. Kivéve ... a sellők.
   Csak egy hajóút.
   Egy fényfoszlány.
   Egy álmodozó sellő.
   Egy hitetlen fiú.
   És a végzet mindenbe beleszól...

Főszereplőink:
Fleurette:
  Furcsa sellő. Egyedül él, tengeri növényektől és hínároktól burjánzó kövek közt. Régi idők óta szeli a habokat, senki - még ő sem - tudja hány éve. Múltja sötét titkot rejt, amit még Ő maga sem sejt. Tenger rettegett „hajósa" Ő. Félnek tőle. Félnek hosszú, vörös hajától, enyhén szeplős arcától, égszínkék, világítós szemétől, pikkelyes, aranybarna uszonyától. Így leírva, abszolúte nem tűnik veszélyesnek, és ha egy sellő közelebbről megismerné, a lényében sem találna semmi elrettentőt. De cselekvései nem ezt mutatják. Nem ártatlan lánynak állítják be az emberek tudatában. De lelkének egy távoli, rejtett zugában vergődik a múltja, amely védőburkának vékony hártyáját fölszakítja egy emberi lény, csak azzal az apró, kis semmitmondó dologgal, hogy észreveszik azt a különös, csillogó dolgot Tenger habjai között.
Mindenki ismeri, de senki sem tudja, ki Ő.
  R. C. Vincent:
Vincent
Mindenki ismeri a környéken, mindenki szereti. És ő élvezi is... Az életét feje szerin éli. Nincsenek korlátai se határai, mondhatni nagyban éli 17 éves életét. Haja természetes holló-fekete, szemei pedig két kék zafír. A nyakán pedig egy madár tetoválás, melynek már történelme van. A lányok csak epekednek érte, de ő csak független marad. Nem szereti a kötelezettségeket. Már elveszítette a reményt... Mostanra már nem hisz semmiben, legfőképpen a sellőkben nem. Csak szembe neveti azt aki azt meri mondani, hogy L'ancresse öbölben léteznek. Mégis, ha legjobb barátja, Valentin, megkéri valamire akkor teljesíti... Mégse gondolta volna soha Vincent, hogy hinni fog valaha valamiben, ami az ő elméjét túllépi.

  A történetet nemsokára elindítjuk, ami váltott szemszögből lesz megírve, íme a szereposztás:
Fleurette - Lala
R. C. Vincent- Lunea

  Remélem felkeltettük az érdeklődéseteket a történettel kapcsolatban. Előre megsúgom, hogy ez egy fantasy, thriller, csipetnyit romantikus, kalandos történet lesz. Persze próbálunk belevinni egy enyhe humort is, mert egy történetben mindig kijár a nevetés...
   Szeretettel várunk minden Olvasót és nagyon örülünk minden kisebb véleménynek, visszajelzésnek, hogy hogy tetszett! :D

Lala és Lunea

2 megjegyzés:

  1. Hu, ez valami fantasztikus lesz :) a cim teljesen elbuvolt, egesz nap ez a harom szo kattogott a fejemben, olyan nagyon gyonyoru es hangulatos. Az a kep, amit idetettetek a szigetrol, szinten valami fantasztikus hangulatot araszt, szinte hallom a szel es a tenger zugasat. A fulszoveg is nagyon megfogott, kivancsi leszek a tortenetre, szerintem nagyon jo lesz, es az is tetszik, ahogy a selloket beallitottatok. Hat, ez nem egy hableany-hercegnos Disney mese lesz, es ez tetszik benne :) A foszereplok jellemei is nagyon tetszenek. Kivancsi vagyok mi lesz ebbol, biztos hogy meg benezek ide. Nagy munkaba kezdtetek ezzel a tortenettel, de csak igy tovabb, szerintem szupi lesz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen! :D Remélem nem fogunk csalódást okozni! :)) Hát igen... Nagy munka, de szerintem meg fogja érni. Ha pedig minden jól megy az első két rész már a jövőhét folyamán ki lesz téve. :D

      Törlés