Isten hozott a blogunkon! :)

Az oldal könyvvéleményeknek készült... De szerintem lesz ez ennél több is! :) Ketten vezetjük az oldalt Lala és Lunea, rólunk csak annyit érdemes tudni , hogy menthetetlenül álmodozók vagyunk és a hitünk még a csillagos eget is túlhaladja! ;)
...Úgyhogy, Merj Álmodni! :D

2014. július 4., péntek

Colleen Houck- Tiger's Destiny (Tiger 4.) + Tiger's Promise (Tiger 0.5)

Fülszöveg: 
(Sajna csak angolul van meg, a magyar megjelenésről még semmit sem tudok... Úgyhogy csak így szolgálhatok vele. )

  With three of the goddess Durga's quests behind them, only one prophecy now stands in the way of Kelsey, Ren, and Kishan breaking the tiger's curse. But the trio's greatest challenge awaits them: A life-endangering pursuit in search of Durga's final gift, the Rope of Fire, on the Adaman Islands in the Bay of Bengal.
  It's a race against time–and the evil sorcerer Lokesh–in this eagerly anticipated fourth volume of the bestselling Tiger's Curse series, which pits good against evil, tests the bonds of love and loyalty, and finally reveals the tiger's' true destiny once and for all.
  A smart phone tag code on the back cover links readers to the series website.
Véleményem:
 Már nagyon vártam a könyvet annyira, hogy az le se lehet írni. De először megvártam, hogy a vizsgáimat befejezzem, aztán neki ültem... Szerintem nagyon jól tettem, hogy csak utána mertem olvasni, mert ez minden idegszálamat elvette. Annyi minden átéltem, hogy azt el se hiszem és szó szerint! Minden. Oldalon. Történik. Valami! Ami egy idő után már nagyon kifárasztott. És sokszor kellet letegyem,mert éreztem, hogy ez sok így egyszerre...
  Ez a könyv teljesen szétdarálja az érzelmeidet, az elmédet, mindent! Én kitenném a könyv elejére nagy betűkkel, hogy csak felelősségre és ha kész vagy rá... Mert ez elolvasni felér egy hatalmas elmeállapot zavarral. 
Durga
Sokszor sírtam a könyvben... Ajj! Rengetegszer! Szerintem még egy dráma se sirattatott meg ennyire és ilyen mélyen. Az adrenalin szintem már az egekben volt és szerintem szereztem ebben (!!) a korban 1-2 fehér hajszálat is.
  Komolyan mondom! Ez az írónő simán áttérhetne a drámára is,mert menne neki! Ha már engem is könnyekre fakasztott... Azon se lepődnék meg, ha el is kezdene drámákat írni. De inkább azt ajánlom neki, hogy minél több részt találjon ki ennek a könyvnek, mert teljesen letehetetlen a sorozat! Mikor befejeztem a könyvet nem is értettem mi a fenének lesz 5. rész... Aztán elolvastam az első részt és mindent másképp láttam...
   De szerintem térjünk vissza ide. :) A könyv ott folytatódik ahol abba maradt, ahogy Kells átadja magát Lokesh-nek. Az a pár fejezet igazán nyugis volt. Eleinte meg is lepődtem, hogy minek ilyen, azt gondoltam, hogy az írónő gyengül. Áhh, nem! Csak későbbre tartogatta. :)) Gondolom már ismeritek milyen Kishan és Ren? Akkor már le is lehet szűrni, hogy nem totojázik sokat ott a történet... És a terv! Áhh, még most is mosolygok rajta! :DD És Kells-t még mindig agyonverném, mert még mindig határozatlan! Óhh, kérlek fojtsa már meg valaki egy kanálban!!
  Aztán megbántam, hogy úgy éreztem. Pedig egy pillanatra teljesen örültem, éreztem a mámort, aztán búm! Egy hatalmas arculcsapás és oldalakat végigbőgsz...Miért? Miért kellet ezt tenned, Kedves Írónő? Érthetetlen, hogy minek követte el. Talán feleslegesnek érezte? Pedig szerintem mindenki imádta! De ezzel kellet tovább menni...
Főnix
Nagyon hamar elkezdődik az átok megtörése. Én naggyon de naggyon meglepődtem rajta, hogy már a könyv negyedénél elkezdődik minden. Sőt örültem is egy kicsit, hogy megszegi az általános szabályait  azt, hogy a fele könyv egy szimpla történet a másik pedig akciódús.
    Mikor megkezdődött az átok megtörése volt egy kicsi rész, ahol Ren megpróbálta Kells-t észhez téríteni. De úgy, hogy még az én kőszívecském is teljesen elolvadt. Közben rájöttem, hogy minden férfi karakterem közül Ren lett a Nr. 1. :D Olyan frázák, mondatok, oldalak, amiktől még az is beleszeret akinek nem volt nagyon szimpi , legalább egy picikét. Kells pedig... Huh! Még jobban utálom, mint valaha, mert rájött, hogy mit érez! Végre rájött... És mit csinál ezzel? Hát ez már nagyon nagy spoiler lenne... El se hinné senki, hogy mikor rákerül a cseresznye erre a kis érzelmekre, minden meg lesz kavarva. Azt se tudod, már mi van... Mégis megy minden tovább.
   Az átok megtörése az út amin haladtak. Hát le a kalappal, mert ilyen színes, akciódus, izgalmas történetet MÉG SOHA SEM OLVASTAM! Annyi, de annyi minden történt itt, hogy ha elkezdeném őket egyenként elemezni, szörnyen hosszú lenne a véleményem és akkor senki sem olvasná végig... De így egybevéve. Az írónő nagyon mélyre nyúlt az elméjében, olyan világok, élőlények,népek, történetek, harcok zajlanak, amikről soha az életben nem is hallottam. Talán itt szereztem az ősz hajszálat. Mert a halál annyira, de annyira  fenyegette őket, mint még soha. Valami hihetetlen volt! Szerintem, ha kellene választanom egyet akkor mindenképp ez lenne az a tökéletes kaland amire annyira vágytam már!
  De a végén lesz egy rész... Ami, hmm, eléggé fura lett. Igazán megzavart bennem mindent. Már azt se tudtam, hogy mi is van. Hogy ez létezik... Kells depis lesz, vele én is az lettem. És mikor bennem is tudatosulnak a dolgok, hogy ennyi volt. Már alig volt erőm lapozni. Féltem, hogy még is igaz lesz azt amit megéreztem. És magamban több száz imát elmondtam    3 nyelven is  , hogy jó legyen minden... Valaki odafenn meghallgathatott. :) Az Írón végre bebizonyította, hogy egyformán képzeljük el a befejezést! :DD Ha talán az is megrikatatott sok okból is...
   Kelsey ebben a részben lehetett igazán észlelni, hogy nem gyerek. Hogy annyira felnőttesen viselkedett, olyan okos, kecses, olyan NŐ! És igen! Voltak percek, amikor nem hittem annak amit olvasok, mert fergeteges ez a csaj! De ott van az a nagybetűs DE ,mert olyan kibírhatatlan volt az őrlődése. Hogy mindez után. Hogy tudja mit akar, kit akar, ő mégis egy hülye libaként viselkedik. Az Írónő szépen létrehozta a végét, ami meghozta a várva várt pillanatot, ha pár könny árán is.
Így képzelem el Ren-t. *-*
 Ren... Ajj! Te! Állat! xDD Soha sem hittem volna, hogy szerelmes leszek egy szereplőbe, de belé most nagyon dobog a kicsi szívem... Elrabolta! Soha sem láttam még ezt az oldalát neki. És úgy sajnáltam és annyit bírtam sírni érte... Ahh, pedig sokszor nem is volt miért! Mert úgy próbálkozott... De a végén picit megharagudtam rá, azért ahogy viselkedett... Mégis megbocsátok neki! :))
   Kishan! Talán te okoztad a legtöbb fejtörést! Miatta annyit fájt a fejem és hát amennyit is kedveltem,most már egy csöppet sem! Idegesített! Nagyon sokszor... Azért sajnálom is egy adott ponton, meg kedvelem is. De elkövetett valamit, amiért bedurciztam. xD És a végén... TE! JÓ! ÉG! Amit Kishan tett! Az WOW! Szerintem Colleen Houck valamit elnézett... De azért jól tette! :))
   Összességében hihetetlen történet! Olyan dús,olyan intenzív! A sorozat talán egyik legelevenebb része volt. Az egészet végig izgultam. Aki a kezébe veszi, annak a könyv olvasása közben CSAK A KÖNYV LÉTEZIK! Nincs semmi, csak EZ! Ha pedig nagyon beleéled magad, ha hasonulni tudsz a főhőssel akkor nagyon nehéz fa-arccal végigolvasni... AKKOR VEDD CSAK A KEZEDBE, HA KÉSZNEK ÉRZED MAGAD! Én nem voltam ERRE kész... És most még mindig egy kisebb sokk van benne,ha rá gondolok...
Kedvenc szereplők: Kelsey, Ren
Nem kedvelt szereplők: Durga, Kishan
Kedvenc rész: Utolsó fejezet... *-* Epilógus előtti 
Nem kedvelt rész: Lenne egy kisebb lista...
Nálam a könyv 5*-ra teljesített! Nagy kedvenc! :)

Fülszöveg:
  Before the curse, there was a promise. A prequel to the bestselling Tiger’s Curse series, this much anticipated novella recalls the beginning of Ren and Kishan’s story. Before Kelsey there was a girl, raised by a villain, whose love for a hero changed the course of history.
  Trapped under the thumb of her abusive and powerful father Lokesh, Yesubai struggles to keep her own magical abilities secret while evading his dark powers. When Lokesh promises Yesubai to the prince of a neighboring kingdom, she becomes the central pawn in his plot to destroy the ruling family and take power for himself. Yesubai is trapped by her father’s threats and desperate to protect the man she comes to love, but she knows that any decision she makes will have dire consequences. As dark forces gather around her, Yesubai must decide if she’s willing to reveal that somewhere deep within her she has the power to change everything.
Véleményem:
Ez a történet igazán fellélegeztetett egy kicsit. Nem izgultam szinte semmit. És nem is éreztem sok mindent. Mégis annyira megváltoztatta a képet Yesubai-ial kapcsolatban, hogy el sem hiszem. A sorozatban le van festve valahogy, de itt minden az ő szemével történik... Sokszor csak mosolyogtam rajta. :D Közben nagyon megkedveltem őt, Kishant is. Itt egy teljesen más képet látunk róla. Most egy olyan mesél róla, aki szerelmes belé. Talán ezért is mosolyogtam olyan sokat. Mégis ott volt Lokesh... Nem gondoltam volna, hogy ilyen. Tudtam, hogy velejéig gonosz, de ennyire...
   A kis novella tartalmazott egy részt még Ren szemszögéből, ami közben nagyon olvadoztam... :)) Talán egyben könnyebb volt értelmezni pár dolgot vele kapcsolatban... Pl. kedvenc színe a kék volt mindig is. xD
  De persze kapunk egy részletet a Tiger's Dream-ból is... Ami miatt most tűkön ülve várom azt a részt.! Miért kínozz így az Írónő? Nem csodálkoznék, ha miatta adnám be a kulcsot.
   Megjegyezném, hogy tartalmaz kicsi , de egy NAGY spoilert is a 4. részre nézve. Persze, csak meg van említve, talán nyelvbotlás,olyan jelentéktelen kis dolog... De ha a 4. rész olvasása közben eszedbe jut ez a pici novella, akkor már nem fog váratlanul érni valami(k). AJÁNLOM Tiger's Destiny után elolvasni. :D


Lunea.

10 megjegyzés:

  1. Kedves Lunea, nem értek még elég jól angolul ahhoz, hogy elolvashassam a Tiger's Destiny-t, pedig most olvastam el a harmadik részt, és megőrülök! :D Csak egy kérdésem lenne: Ren, vagy Kishan? Bár sejtem, hogy Kelsey kit válast, de... kérlek, áruld el! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ismerem azt az érzést. :D De én nem szeretek spoilereket elárulni kimondani.... Szerintem a véleményem alapján rá lehet jönni ki győzött. :)) Ha már Ren fan vagyok... :D

      Törlés
    2. :D Köszönöm!

      Törlés
    3. Szívesen! :D Bármikor. :)

      Törlés
  2. Én is olvastam a harmadik részt, de sajnos a negyedik, ugyan nagyon érdekel, elérhetetlen számomra :( Ha meg is tudnám szerezni, nem lenne időm elolvasni..Nem sok angol könyvet olvastam, ez külön kihívás lenne.
    Teljesen REN❤❤❤❤❤ fan vagyok. Kishan a kezdetektől valahogy ellenszenves. Nem tudom miért. Kelsey helyében nem vacakolnék..
    De a kérdéseim:
    -Hogyan mentik meg az elején Kelsey-t?
    -Mi lesz a könyv végén Kishannal? Remélem nem az amit sejtek..jujh
    Nagyon örülnék ha egy kicsi választ adnál, mert éjjel-nappal ilyeneken rágódom :)

    VálaszTörlés
  3. Könyörgöm mond azt hogy rosszul olvasok a sorok között!!!! Kérlek kérlek kérlek. Mond azt hogy a könyv végén Rent fogja választani. Belebolondulok ha nem :OOOO

    VálaszTörlés
  4. Szia
    Még mindig nincs semmi a magyar megjelenésről? :(

    VálaszTörlés
  5. Szia bárhol keresem nem találok a magyarul a könyvet.Én most 12 nap alatt olvastam el a 3 könyvet és nagyon érdekel a folytatás. Engem nagyon magával ragadt. Engem valahogy most már Indiai is vonz!!!

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Már a hajamat tépem, mióta kijött a harmadik könyv....azóta keresem neten bármilyen nyelven a negyedik részt de nem találok használható linket. Bele fogok őrülni ha nem tudom elolvasni. Esetleg lenne rá lehetőség, hogy elküld valamilyne formában, ezzel is megmentve a keserves végtől?

    Köszönöm,
    Timi

    VálaszTörlés
  7. Szia ha esetleg van már valakinek 4- dik rész az légyszi küldje el mert nagyon várom és előre is nagyon nagyon szépen köszönöm ide: naramaci277@gmail.com

    VálaszTörlés